1ST2 i Hamburg og Stade

Forrige uke var 1ST2 Internasjonal klasse på utvekslingstur til Hamburg og Stade. De hadde en innholdsrik uke med både elevsamarbeid, bedriftsbesøk og kulturelt påfyll på Hamburg Kunsthalle.

Skriv ut

I løpet av turen fikk vi gjennomført to bedriftsbesøk. Først tok vi turen innom Ekornes sitt Tysklandkontor, der fikk vi mellom annet lære om markedsføringsstrategien deres for det europeiske markedet. Vi var også hos shippingselskapet SAL. Der fikk vi lære mer om hva slags industri som er typisk for Nord-Tyskland og området vi var i. I Hamburg besøkte vi dessuten det norske konsulatet og var på Hamburg Kunsthalle.  

Vi hadde et utvekslingsprosjekt med skolen Athenaeum i Stade, en skole med rik historie og et flott skolebygg. Her jobbet vi med å sammenligne Tyskland og Norge når det gjelder politikk, samfunn, skolesystem og fritid. Elevene våre presenterte Ålesund vgs, Ålesund og området vårt, og etterpå lagde de kahoot’er i grupper sammen med de tyske elvene. Det var stort læringsutbytte, og ikke minst gøy å samarbeide om så store tema!

Vi fikk også en omvisning i Stade, som er en gammel og velholdt by. Dette ga mersmak for flere utvekslingsbesøk videre i utdanningsløpet!