Bibliotek

Velkommen til skolebiblioteket!

Biblioteket er læringsrommet i skolens hjerte! Her kan du være sosial, gjøre lekser, drive gruppearbeid, lese bøker, finne informasjon, spille spill og delta på ulike arrangement. 

Biblioteket har de nyeste bøkene og et stort utvalg av fag- og skjønnlitteratur, tegneserier, magasiner, filmer og brettspill. Vi har også lydbøker og e-bøker som du får tilgang til via appen "BookBites", hvor du logger på med FEIDE-brukeren din. 

Malin og Hanne som arbeider på biblioteket hjelper deg gledelig. Om det er boktips, søke etter gode kilder og informasjon, tips til fordypningsemnet, kilderefereanser eller annet, er det bare å spørre om hjelp.

Åpningstider og lokaliteter: 

Biblioteket er åpent hver dag på alle lokasjonene og du finner det her: 

Avd Fagerlia: Biblioteket, lesesalen og bibliotek-laben ligger i blokk A, øverste etasje. Bemannet mandag til fredag 08.00 - 15.30.

Avd Latinskolen: Biblioteket, stille leserom og bibliotek-laben ligger i Gamlebygget, 1.etasje. Bemannet mandag, onsdag og fredag 08.30 - 14.30.

Avd Volsdalsberga: Biblioteket og et stille leserom/grupperom ligger i 1.etasje ved resepsjonen. Bemannet tirsdag og torsdag 08.30 - 14.30

Biblioteket har mange magiske verdener å fordype seg i. Under finner du flere boktips fra spenning, fantasy og kjærlighet til sterke skildringer og biografier. 

Hvorfor vise til kilder?

Når man skal skrive en oppgave er det viktig å kunne vise til kilder på en korrekt måte og ha en oversiktlig litteraturliste. 

 

Korrekt bruk av kilder viser at man har lest litteratur om emnet, har oversikt, kan behandle informasjonen selvstendig og at man evner å sette sitt arbeid inn i en større faglig sammenheng.

Informasjonen du finner her er ment som en hjelp og en guide, slik at du kan lære deg riktig kildehenvisning når du skriver oppgaver her ved Ålesund videregående skole og ved eksamen. Det finnes flere stiler for kildehenvisning, her får du lære APA-stilen.

Bruk BookBites til å låne e-bøker og e-lydbøker gratis fra skolebiblioteket! Last ned appen og logg inn med FEIDE-brukeren din. 

BookBites - Apple

BookBites - Google Play

La deg inspirere av forslag til bøker du kan lese eller lytte til i bokhyllene i appen. Du kan også søke etter bøker via søkeikonet. Under hver bok ser du hvor lang tid det vil ta deg å lese den. For lydbøker ser du lyttetid. Slik blir det enklere å velge en bok som passer deg – akkurat nå.

 

002_BookBites ny appArtboard 1.png

 

Snarvegar

Kontakt