Ålesund VGS > NYHETER > Franskklassen til Paris

Franskklassen skal til Paris

Vg2 fransk skal reise på studietur til Paris i mars og selger gode kaker og karameller for å legge mer i reisekassa. Både i kantina på skolen og på Kremmergaarden i sentrum sitter de og frister forbipasserende til å kjøpe seg en godbit.

Willam frister med kjeks

Klassen har i fellesskap lagt hodene i bløt og tatt initiativ til ulike måter å skaffe til veie inntekter til en felles kasse som skal fordeles på de 17 elevene når reisen nærmer seg.
Vi har øvd på virkelighetsnære sketsjer for å forberede oss på møtet med pariserne:
Au restaurant, dans le magasin, (vi skal jo shoppe!) og à la réception de l’hôtel.
Programmet er nesten klart : Vi skal blant annet til det internasjonale gymnaset i St Germain en Laye utenfor Paris. Der skal vi presentere byen Ålesund og skolen vår for lærere og elever. På fransk, selvfølgelig! Vi skal besøke alle de kjente monumentene og reise for å se det fantastiske slottet til Ludvig 14, Solkongen selv, i Versailles. Vi gleder oss veldig til turen! Sommerfuglene har begynt å merkes allerede.