Ålesund VGS > NYHETER

Mot, sjarm og kvalitet

Kulturdagen på Parken kulturhus fredag 2. april blei ein knallsuksess! -Tenk, alt dette går dei rundt i gangane her og berre kan, sa den tydeleg imponerte læraren Unni Breivik etterpå.

Tyskelevene på Vg2 i Berlin

I uke 13 var tyskelevene på Vg2 i Berlin. For første gang i forbindelse med ekskursjoner til Tyskland hadde vi denne gangen lagt opp til undervisning på en språkskole.

Topptur til Overøyestolen på skidagen

Årets skidag ble arrangert i Stordalen. Vi hadde en fantastisk dag med supert vær og gnistrende føre. I tillegg til langrenn og alpinbakken ble det arrangert topptur til Overøyestolen (1393 m.o.h.). Christian var "hare" og dro opp tempoet mens vi andre prøvde å følge etter med vekslende hell :-)

Reisebrev frå Nordsjøen

Hei. Eg går no Vg2 Maritime Fag matros og er på utplassering for andre gong dette skuleåret. Eg er om bord i Havila Foresight. Det er ein 93 meter lang og 19 meter brei supplybåt som vart levert på slutten av 2007.

Ranskurs for elever

Ranskurs for elever på Reiseliv og Salg, service og sikkerhet.

Gratulerer Mona og Sebastian

NM-alpint er over og vi kan stolt nevne at 2 av våre elever kom hjem derfra med flotte resultat. Mona ble norgesmester da hun tok gull i slalåm i senior-NM. Sebastian tok en flott bronse i superkombinasjonen under junior-NM.

Fylkets beste ungdomsbedrift

I år igjen ble Ålesund videregående skole beste skole på fylkesmessa i Kristiansund.

75 ungdomsbedrifter deltok og det var 13 ulike konkurranser. Dorme UB ble kåret til beste ungdomsbedrift, og Remodo UB fikk hele fem førstepriser!

Skoleforestilling 10. mars

Vg3-elevene på Latinskolen var på skoleforestillingen Fabrik på Arbeideren tirsdag 10. mars. Både lærere og elever var svært fornøyde med forestillingen.

Besøk i Frostating Lagmannsrett

Rettslære2-gruppen ved Latinskolen på besøk i Frostating Lagmannsrett. Saken dreide seg om kjøp og salg av narkotika og gikk over 2 dager.

Kulturminnet i Øwregata

2009 skal vere eit kulturminneår i Noreg. Elevar og tilsette ved Latinskolen går dagleg inn og ut av eit kjent, kjært og viktig kulturminne i Ålesund. Sist veke kom endeleg dei restaurerte originaldørene frå 1907 på plass.