Ålesund VGS > NYHETER

Markering av frihetsdagen

Markering av frigjøringsdagen 8 mai 1945 i plana på Latinskolen ble en fin og minneverdig stund både for lærere og elever. Tidligere sorenskriver i Ålesund, Anton Rønneberg fortalte om sine opplevelser da krigen brøt ut.

Ni reiselivsjenter til Egypt

Reiselivslinja ved Ålesund vgs var i mars på studiereise til Sharm el Sheikh. For en slik linje blir både kamelridning, restaurantbesøk, snorkling i Rødehavet og foredrag begrunnet ut fra læreplanen.

- Eg er så utruleg glad!

- Eg er så utruleg glad for å ha fått denne mulegheiten, seier Amanda Støbak etter at ungdomsbedrifta Dorme kom heim med både 1. premie og 3 premie frå NM i Ungdomsbedrifter.

Vant animasjonspris på filmfestival

Filmen ”Egils crazy adventurestunts and shit” vant juryens pris for beste animasjonsfilm under årets elevdag ved Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Vel 60 elever og lærere hadde tatt turen til Volda for å være med på elevadagen og se film.

Dorme og Remodo reiser til NM i Oslo

Onsdag ettermiddag reiser to ungdomsbedrifter fra Ålesund vgs (Salg, service og sikkerhet) for å delta i NM for Ungdomsbedrifter 2009.

80 bedrifter og mer enn 400 ungdommer fra hele landet stiller ut på messen. Disse ungdomsbedriftene representerer landets beste ungdomsbedrifter.

Lærerikt bedriftsbesøk hos Ekornes ASA

Programfagsgruppene i næringslivsøkonomi på Vg2 og Vg3 har vært på bedriftsbesøk hos Ekornes ASA i Sykkylven. Det var både imponerende og lærerikt.

Skolen i Kaputei er opna

Fleire hundre familiar har no flytta ut frå slummen i Nairobi og inn i den nye byen Kaputei. Skolen, som elevane ved Ålesund vgs i to år har samla inn pengar til, er no endeleg opna og tatt i bruk.

Kjempefin tur til Paris

Selv om været ikke var på sitt beste, hadde franskgruppa på Vg2 en flott og lærerik tur til Paris. Alle fikk prøve seg på å snakke fransk.

Spennende med utplassering på båt

Elevene på maritime fag (motormann) var utplassert på båt i fire uker. De har vært med på mange arbeidsoppgaver ombord og skrevet logg over utført arbeid.

137 000 kroner på ein dag

Imponerande 137 000 kroner klarte elevane å få inn 30. oktober ved å "Gi ein arbeidsdag" til bygging av skole i den nye byen Kaputei utafor Nairobi i Kenya.