Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Ålesund VGS > NYHETER

Markering av frihetsdagen

Markering av frigjøringsdagen 8 mai 1945 i plana på Latinskolen ble en fin og minneverdig stund både for lærere og elever. Tidligere sorenskriver i Ålesund, Anton Rønneberg fortalte om sine opplevelser da krigen brøt ut.

Les meir

Ni reiselivsjenter til Egypt

Reiselivslinja ved Ålesund vgs var i mars på studiereise til Sharm el Sheikh. For en slik linje blir både kamelridning, restaurantbesøk, snorkling i Rødehavet og foredrag begrunnet ut fra læreplanen.

Les meir

- Eg er så utruleg glad!

- Eg er så utruleg glad for å ha fått denne mulegheiten, seier Amanda Støbak etter at ungdomsbedrifta Dorme kom heim med både 1. premie og 3 premie frå NM i Ungdomsbedrifter.

Les meir

Vant animasjonspris på filmfestival

Filmen ”Egils crazy adventurestunts and shit” vant juryens pris for beste animasjonsfilm under årets elevdag ved Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Vel 60 elever og lærere hadde tatt turen til Volda for å være med på elevadagen og se film.

Les meir

Dorme og Remodo reiser til NM i Oslo

Onsdag ettermiddag reiser to ungdomsbedrifter fra Ålesund vgs (Salg, service og sikkerhet) for å delta i NM for Ungdomsbedrifter 2009.

80 bedrifter og mer enn 400 ungdommer fra hele landet stiller ut på messen. Disse ungdomsbedriftene representerer landets beste ungdomsbedrifter.

Les meir

Lærerikt bedriftsbesøk hos Ekornes ASA

Programfagsgruppene i næringslivsøkonomi på Vg2 og Vg3 har vært på bedriftsbesøk hos Ekornes ASA i Sykkylven. Det var både imponerende og lærerikt.

Les meir

Skolen i Kaputei er opna

Fleire hundre familiar har no flytta ut frå slummen i Nairobi og inn i den nye byen Kaputei. Skolen, som elevane ved Ålesund vgs i to år har samla inn pengar til, er no endeleg opna og tatt i bruk.

Les meir

Kjempefin tur til Paris

Selv om været ikke var på sitt beste, hadde franskgruppa på Vg2 en flott og lærerik tur til Paris. Alle fikk prøve seg på å snakke fransk.

Les meir

Spennende med utplassering på båt

Elevene på maritime fag (motormann) var utplassert på båt i fire uker. De har vært med på mange arbeidsoppgaver ombord og skrevet logg over utført arbeid.

Les meir

137 000 kroner på ein dag

Imponerande 137 000 kroner klarte elevane å få inn 30. oktober ved å "Gi ein arbeidsdag" til bygging av skole i den nye byen Kaputei utafor Nairobi i Kenya.

Les meir