Ålesund VGS > NYHETER

Mattetrening til tentamen

Noen elever benyttet seg av tilbudet om ekstra hjelp i matematikk før juletentamen. Skolen var åpen etter kl 15.00 og det ble en god økt for de som møtte frem.

BALUBA-uke på Berga

Fra 14. til 18. desember arrangerer Vg1-elevene på Service og samferdsel "BALUBA-uke" i vrimlearealet på Volsdalsberga. Les mer om hva som skal skje.

Økonomielever på Mørekonferansen

Elevene i samfunnsøkonomi 1 ble invitert til å delta på Mørekonferansen av Sparebanken Møre. Temaet var grønn energi. Grønn energi er et område der norsk leverandørindustri, og maritim sektor i Møre og Romsdal, har store muligheter til å vokse og utvikle seg gjennom ny miljøteknologi både på tjeneste- og produktsida. Vi fikk delta på mange spennende og faglig gode seminar.

Hospitering ved Ålesund vgs

I uke 48 hadde Ålesund videregående skole besøk av nærmere 400 hospitanter fra bl.a. Ålesund kommune, Sula kommune og Giske kommune. Avgangselevene fra ungdomsskolene fikk en smakebit av innholdet i våre 6 utdanningsprogram. Renate Olsen beskriver hospiteringen på idrettsfag på følgende måte.

Fylkesmesterskapet i volleyball

Ålesund videregåendeskole deltok med et jentelag og et mix-lag i fylkesmesterskapet i volleyball. Mix-laget gikk ubeseiret gjennom turneringen og tok gull! De er nå klar for landsfinalen som er i Steinkjer siste helg i januar. Laget bestod av gutter fra Volsdalsberga og jenter fra Latinskolen

ÅRETS LÆRER I ENTREPRENØRSKAP

Anders Bergslid fikk i dag prisen som Norges beste entreprenørskapslærer i 2009! Anders underviser på Service og samferdsel ved Ålesund VGS, med særlig ansvar for ungdomsbedriftene.

Konsert med Queendom

Tirsdag denne uka får vi besøk av den Oslo-baserte humorgruppa Queendom. Vi gleder oss til konsert i Parken Kulturhus kl 11.00 for elevene ved Latinskolen, og kl 12.30 for elevene på Volsdalsberga.

Sjekk nettsida til Queendom HER.

Bilder frå tur til Ulla

Naturbruk hadde ein kjempetur til Ulla i haust. Sjekk dei flotte bilda i albumet under aktivitetsdagar HER.

Feltdag på Tueneset

Regn og kuling fra sørvest hindret ikke elevene fra å registrere abiotiske og biotiske faktorer i strandsonen på Tueneset.

Fra utdanning til jobb

Hvordan fungerer arbeidslivet? Det er det store spørsmålet under kurset som Manpower ga til utvalgte elever ved Ålesund vgs. i forrige uke. Kurset ble holdt av Manpower i samarbeid med Ungt entreprenørskap. Målet er å hjelpe og forberede ungdommen på arbeidslivet.