Ålesund VGS > NYHETER

Åpen dag ved Ålesund vgs

Tirsdag 26. januar inviterer vil til Åpen dag ved Ålesund videregående skole, Volsdalsberga og Latinskolen. Den enkelte ungdomsskole har fått tilsendt påmeldingsskjema. Velkommen!

Kontaktmøte Vg2 STU og IDR

Uke 3 inviterer Ålesund videregående skole foreldre/foresatte og elever på Vg2 studiespesialisering og idrettsfag til kontaktmøte. På kontaktmøte tar vi sikte på å informere om hvordan elevene står faglig, om deres arbeidsinnsats og om muligheter for videre skolegang på Vg3 studiespesialisering og idrettsfag.

Jobb som frivillig under festival?

Er du ung og full av nye ideer? Da har du kanskje lyst til å jobbe som frivillig under teaterfestivalen i Ålesund 4.-12. mars?

Kan igjen bruke pluss- og minuskarakterer

Jeg vil sørge for en snarlig endring av regelverket slik at lærerne igjen kan benytte pluss- og minuskarakterer som del av underveisvurderingen. I tillegg til karakterer forutsetter jeg at eleven hele veien får tilbakemelding om sin faglige utvikling, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Fin juleavslutning i kirka

Også år hadde Ålesund videregående skole lokalitet Latinskolen juleavslutning i Ålesund kirke. Elever og alle ansatte var samlet for preken, korsang og julehilsen fra konstituert rektor.

Stor aktivitet i Sunnmørshallen

Mandag 21. desember var det stor aktivitet i Sunnmørshallen. Ålesund videregående skole arrangerte sin årlige aktivitetsdag. Over 700 elever deltok og klasse 3IDR gikk av med seieren som beste klasse. Se bildene fra årets aktivitetsdag.

Aktivitetsdag i Sunnmørshallen

Elever på Vg1 og Vg2 idrettsfag inviterte avgangselevene fra ungdomsskolen til aktivitetsdag i Sunnmørshallen. Over 300 elever, fordelt på 13 klasser, deltok. Det hele startet med oppvarming og så gikk det slag i slag utover dagen. Se bildene fra Sunnmørshallen!

Aktivitetsløype på Sula

2ID ved Ålesund VGS har sammen med geografilærer Jan Helge Torp laget ei aktivitetsløype ved bunnen av Sulafjellet. Løypa skal lære elever i ungdom– og videregående skole viktig informasjon om naturen vår og hvordan alt er oppbygd. Løypa er lagt opp både som en morsom aktivitet og lærerik opplevelse.

Dagsekskursjon til Stortinget

Den 09. desember dro 1ST2 til Oslo på ekskursjon. Målet var besøk på Stortinget og på MiniTinget. Minitinget er spesielt tilrettelagt for ungdommer i videregående skole. Opplegget bidrar til å gi deltakerne en realistisk opplevelse av hvor interessant, spennende og utfordrende det er å engasjere seg i aktuelle samfunnsspørsmål.

TV-sending frå eige studio

- Spennande og artig, oppsummerer Filip Cubrilo, elev i 3MDE ved Ålesund vgs. etter TV-sendinga som gjekk i vrimlearealet på Volsdalsberga tysdag 15. desember i matpausen.