Ålesund VGS > NYHETER

Velkommen til skolestart

Mandag 20. august starter skoleåret. Se hvem som skal møte hvor og når.

Eksamenskarakterer i Skolearena

Eksamensresultatet blir publisert i Skolearena.no. (Følg lenka og bruk vanlig Feide-pålogging).

Skoleskyss - nye rutiner for 2018/19

Husk å søke skoleskyss I LØPET AV JULI.

Elever på studietur til Gran Canaria

Begivenhetsrike dager for Reiseliv og Salg, service og sikkerhet vg2 på Gran Canaria. Ny kultur, språkbarrierer og utforsking av øya. Den største utfordringen er nok språket - de fleste kollegene Hotel Escuela Santa Brigida snakker kun spansk.

Elevene i Arguineguin lærer om eiendomsmegling og hjeper Sjømannskirken i deres viktige arbeid.

Svært lærerikt på alle mulige måter.

Følg Vg2 på deres språkreise til Frankrike

Vg2-elever er for tiden på språkreise til Frankrike.  Du kan følge dem på deres Instagramkonto.

Tankevekkende forelesning av Emmanuel Sairosi fra Good Governance Africa

I dag fikk 1ST1 og 1ST2 besøk av Good Governance Africa’s Zimbabwe Director, Emmanuel Sairosi.

Sairosi foreleste om «Conflict and Resources in Africa”. Dette var en tankevekkende forelesning som levendegjorde kompetansemålet om kultur og samfunnsforhold i flere engelskspråklige land.

"Timeout-dag" på TIP

Fredag før påske valgte vi å ta en "Time-out" dag på verkstedet. Istedet for å jobbe med de vanlige prosjektene våres, fikk elevene utlevert noen skruer og muttere, med beskjed om å lage noe fantasifullt. Resultatet ble meget bra.

AUF-besøk

Torsdag hadde Latinskolen besøk av AUF-leder Mani Hussaini.

Han traff elever som nå går i påbyggingsklassen. Han fikk høre om deres tanker omkring yrkesfag, lærlingeplasser og deres syn på innholdet i de ulike fagene på denne studieretningen.

Elevene delte også sine tanker om fremtiden, og hva de kunne tenke seg videre utdanning i.

Prøveplan er publisert

Ålesund videregående har en egen prøveplan som sier hvilke prøver elevene skal ha i de ulike fagene og på de ulike trinnene.

Siste del av 1IDR sin tur til Stordal

Siste del av vinterturen gikk til ulike skileiker og fellesstart på ski.

Her kan du lese artikkelen på hjemmesida til Stordalshallen.no.