Ålesund VGS > Nyheter

Informasjon til nye elever

Velkommen som elev ved Ålesund videregående skole.

Første skoledag er mandag 21. august.

Her finner du kortfattet informasjon som er nyttig til skolestart.

Har du fått skoleplass?

Innan 14. juli skal alle søkjarar ha fått melding frå inntakskontoret om skoleplass.

Les meir

Hvordan søke skoleplass hos oss

All ordinær søking skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars.

Det kan være mulig å få elevplass utenom ordinært inntak dersom vi har ledig kapasitet. Avdelingsleder og rådgiver er ansvarlig for inntaket.

Stipend i Lånekassen

Når du har fått skoleplass og takket ja til den i Vigo, kan du søke om stipend.

Kom du ikke inn på førstevalget ditt?

Hvis du ikke har kommet inn på førstevalget ditt, eller står på venteliste, må du vente til 1. august før du kan søke om stipend og du bør helst vente til du er sikker på hvilken skole du skal gå på.

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring kan få utstyrsstipend - men du må sende søknad. Når du søker om stipend, vurderer Lånekassen om det er andre typer stipend du har rett til

Les meir

Elever som ikke får standpunkt pga for høyt fravær.

Elever som har gått over fraværsgrensen, vil ikke få standpunktkarakter i faget.

Utdanningsdirektoratet har laget en kort oversikt over hva elevene må gjøre hvis de har gått over fraværsgrensen. Dette finner du under punktet «spørsmål om å gå over fraværsgrensen" på denne siden: https://www.udir.no/regelverk-og-tilsyn/finn-regelverk/etter-tema/Vitnemal/til-elever/

Eksamenskarakterer i Skolearena

Eksamensresultatet blir publisert i Skolearena.no. (Følg lenka og bruk vanlig Feide-pålogging).

Karakterene publiseres fortløpende etter hvert som skolen får karakterene overført fra sensuren og i løpet av fredag 16. juni vil alle karakterene være publisert.

OBS! Eksamenskarakterene ligger ikke i Hypernet, kun i "gamle" Skolearena.

Privatister

Privatister finner sine karakterer på PrivatistWeb.

Klagebehandling - eksamen

Klagebehandling er ikke det samme som ny sensur. Klage på eksamenskarakter blir vurdert av ei klagenemnd oppnevnt av Fylkesmannen.  Dersom nemnda kommer til at den opprinnelige karakteren er urimelig, skal det settes ny karakter.

Resultatet av klagebehandlingen kan være at du beholder karakteren din eller at du får en bedre eller dårligere karakter.  Hvis det settes en ny karakter er den endelig.

Karakterkalkulator

Bruk karakterkalkulator for å regne ut poengene dine:

Les meir

Reiselivselever ved Ålesund vgs. høster internasjonal arbeidserfaring på Gran Canaria

Reiselivselevene ved Ålesund videregående skole har tilbrakt over to uker på Gran Canaria og er nå inne i sin siste uke.

Fysikkelever på bedriftsbesøk hos Sperre Industrier

Fysikk-gjengen dro til den globale giganten Sperre Industrier, som selvfølgelig har hovedkontor på Ellingsøy. De leverer kompressorer og kjøling til hvert 4. skip i verden!