Ålesund VGS > Nyheter

Informasjon til nye elever

Velkommen som elev ved Ålesund videregående skole.

Første skoledag er mandag 21. august.

Her finner du kortfattet informasjon som er nyttig til skolestart.

Søke skoleskyss

Elever som skal søke skoleskyss skal bruke elektronisk søknadsskjema. ALLE må søke på nytt hvert år - også de elevene som hadde skyss i fjor.

Spennende dag på Runde

Elevene fra begge naturbruk-klassene har vært på lærerik tur til Runde.

Skolevalget: Høgre størst, men Arbeiderpartiet størst framgang

Høgre vart det største partiet på Ålesund vgs med 28,2%, men opplevde likevel ein tilbakegang på 19,2 % frå skulevalet i 2013. Arbeiderpartiet hadde derimot ein framgang på heile 20,4%, frå 6,7% i 2013 til 27,1 % i år.

Høgre var størst på Latinskulen og Arbeiderpartiet var størst på Volsdalsberga.

Valdeltakelsen var på 78,3%.

Møte for alle Vg2-foresatte

Vi ønsker alle foresatte til våre Vg2-elever velkommen til møte med skolen.

Vi inviterer alle foresatte - både fra Latinskolen og Volsdalsberga - samlet til møte i auditoriet på Volsdalsberga.

Onsdag 06.09. kl. 18:00.

Vel møtt!

Fotografering av alle elever uke 35

Neste uke blir det fotografering av alle elever og nyansatte.  I denne omgang blir det portrettfotografering og senere i høst blir det tatt klassebilder.

Volsdalsberga mandag 28. august og Latinskolen tirsdag 29. august og onsdag 30. august. Tidsskjema ligger i Fronter.

Møte for foresatte i uke 35 og 36

Vi ønsker alle foresatte til våre Vg1- og Vg2-elever varmt velkommen til møte med skolen. Tett samarbeid mellom hjem og skole er et av suksesskriteria for elevens læring og utvikling. Derfor ønsker vi å etablere dette viktige samarbeidet så tidlig som mulig. Her er møtetidspunkta:

Klasser  Vg1 Tidspunkt Sted
Vg1 Studiespesialisering og CREO 30.08 kl. 18.00 Auditoriet på Latinskolen
Vg1 Idrettsfag 30.08 kl. 19.00 Auditoriet på Latinskolen

Naturbruk (NA),
Teknikk og industriell produksjon (TP)
Medier og kommunikasjon (MK)
Service og samferdsel (SS)
31.08  kl. 18.00 Auditoriet 1. etg Volsdalsberga

Klasser  Vg2 Tidspunkt Sted
Alle Vg2
både Latinskolen og Volsdalsberga
06.09. kl. 18.00 Auditoriet på Volsdalsberga

Ledig stilling: Leder for skoleadministrativ avdeling

Det er ledig en 100 % stilling som leder for skoleadministrativ avdeling ved Ålesund vgs. fra 1. november.

Vi søker deg som har utdanning på høgskolenivå innen økonomi og administrasjon eller tilsvarende og har kompetanse i/erfaring fra ledelse. Evne til samarbeid, være løsningsorientert og å ha godt humør er egenskaper vi vektlegger sterkt.  Lenke til full utlysingstekst

Søknadsfrist: 30.08.17

Hvordan søke skoleplass hos oss

All ordinær søking skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars.

Det kan være mulig å få elevplass utenom ordinært inntak dersom vi har ledig kapasitet. Avdelingsleder og rådgiver er ansvarlig for inntaket.

Klart for skolestart

Mandag 21. august er det klart for skolestart. Her er tidspunkta for når ulike trinn skal møte, og hvor.