Ålesund VGS > Studietilbud > Teknikk og industriell produksjon

Teknikk og industriell produksjon

Du som velger teknikk og industriell produksjon (TP) har praktisk sans og godt håndlag. Du gjør ting grundig, og du er interessert i ny teknologi. Du liker å samarbeide, og du jobber godt aleine.

Utdanningsprogrammet for teknikk og industriell produksjon er inngangsporten til ei lang rekke med spennende yrker innen teknisk industri, skipsbygging, tekoindustri, møbelframstilling, bilbransje, kjemisk prosessindustri, sjøfart og i oljebransjen. Yrkeskompetanse med fagbrev innen mange av disse fagene er svært etterspurt i dag.

TIP prosjekttegning
TIP sveising
TIP nye dreiebenker

Ålesund videregående skole er en av de største og best utstyrte i landet innen maritime fag. Gjennom et godt samarbeid med næringslivet, får du som elev praksis-opplæring om bord på dekk eller i maskinrom, og kan spesialisere deg for yrker som mannskap eller offiser om bord i noen av verdens mest avanserte fartøyer. Med fagbrev kan du utdanne deg videre til styrmann eller maskinist på Maritim teknisk fagskole.

Vg 1 Vg 2 Vg3 eller opplæring i bedrift
Teknikk og industriell Maritime fag (1) Matrosfaget (2)
    Motormannfaget (2)

(1) Kan tas som kryssløp fra Vg1 elektrofag Påbygging til generell studiekompetanse
    (2) Opplæring i bedrift i to år.

Rune Wiggen
Avdelingsleder NA-TP
71 28 26 14 / Mob. 924 09 004
Brit Harsem
Rådgiver
71 28 26 76 / Mob. 479 07 058

Valg av datamaskin på TP

Elever på Vg1 TP kan ikke velge Mac, de må bruke PC da det blir gitt opplæring i spesialprogram som kun støttes av Windows.

Ta kontakt med fagleder eller Digital avdeling dersom du har spørsmål om valg av datamaskin.