Ålesund VGS > Studietilbud > Studiespesialisering med entreprenørskap

Studiespesialisering med entreprenørskap

Studiespesialisering med entreprenørskap (STE) har vi et særlig fokus på kreativitet og samarbeid, to av de viktigste ferdighetene du kommer til å trenge etter videregående. Du får generell eller spesiell studiekompetanse, alt etter hvilke programfag du velger.

STE har fire særlige kjennetegn f.o.m. skoleåret 2018-2019:

• Ungdomsbedrift
  • Næringslivssamarbeid
  • Kinesisk språk og kultur, med tur til Kina
  • Entreprenørskap, markedsføring og ledelse

Kreativitet

Tilbudet på STE skal i særlig grad gi elevene trening i, og verktøy til å tenke nytt. Samfunnet, arbeidslivet og næringslivet trenger mennesker som tenker utenfor boksen, som er opptatt av å utvikle nye produkt, finne nye løsninger og skape ny aktivitet. Særlig i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling og i metoden ungdomsbedrift får du trening i dette.

CREO - Studiespesialisering på en annen måte

CREO - Studiespesialisering på en annen måte.

Samarbeid

Elevene på STE skal bli dyktige på samarbeid. Særlig i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling og i ungdomsbedriftene legges det opp til mye samarbeid. Skolen samarbeider også nært med eksterne bedrifter og ressurspersoner, for å gi deg de beste forutsetninger for å lære.

Idemyldting på gulvet

Idemyldring på gulvet.

Ungdomsbedrift

Alle elever på STE er med i en ungdomsbedrift. Her får du utvikle forretningsideer, starte og drive egen bedrift, og til sist avvikle bedriften. Evner og ferdigheter til å tenke nytt, ta initiativ, samarbeide, ta ansvar, gjennomføre planer og nå mål, blir styrka ved å jobbe i ungdomsbedrift.

Ungdomsbedrifter ved Ålesund videregående skole har mange år på rad blitt kåra til Beste UB under Fylkesmessa for ungdomsbedrifter. Også i NM har skolen høsta mange premier.

STE er en spennende, aktiv og veldig lærerik måte å ta studiespesialisering på!

Førsteåret

I tillegg til fellesfagene på studiespesialisering har du programfaget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Elevene vil i faget lære å starte, drive og avvikle en bedrift. Allerede på Vg1 starter vi med Ungdomsbedrift, en praktisk måte å lære på. Videre vektlegger bruk av lokalt næringsliv som læringsarena.

Fellesfaga er de samme på STE som på ordinær studiespesialisering.

Andre- og tredjeåret

På Vg2 går du videre med fellesfaga og programfaget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2. I tillegg til dete obligatoriske programfaget og fellesfaga velger du programfag etter interesse. Vi anbefaler Markedsføring og ledelse 1.

Markedsføring og ledelse  er et fag som skal gi kunnskap om og praktisk innføring i sentrale markedsføringsteorier, markedsstrategier og problemstillinger knyttet til personalledelse. Faget gir elevene en kompetanse som gir et bedre grunnlag for etablering av egen ungdomsbedrift. Velger du dette på Vg2, er det naturlig å gå videre med Markedsføring og ledelse 2 på Vg3.

Ønsker du å fordype deg i realfag for å oppnå en spesiell studiekompetanse kan du velge kombinasjoner fysikk 1, matematikk R1 og matematikk R2. Dette kvalifiserer til ingeniørstudier ved for eksempel NTNU.

Anne Kristin Bryne Anne Kristin Bryne
Fagleder