Ålesund VGS > Studietilbud > Service og samferdsel

Service og samferdsel

Service og samferdsel gir mange muligheter i ulike retninger. På Vg2 har du hele fire valg. Deretter er det læretid og fagprøve. En del velger også påbygging til generell studiekompetanse tredjeåret.

IKT-servicefaget

Opplæringa i IKT gir grunnlag for arbeid i IT-bransjen. Elevene lærer drift og vedlikehold av IKT-systemer, installasjon og bruk av programvare, informasjonssikkerhet og personvern med mere.

Reiselivsfaget

Elevene på Reiseliv lærer kunde- og gjestebehandling, om reiser og reisemål, planlegging og gjennomføring av aktiviteter og opplevelser, og markedsføring med mere. Reiseliv gir også kompetanse innen resepsjonsfaget, og du kan få læreplass som resepsjonist på hotell.

Salg, service og sikkerhet

På Salg, service og sikkerhet lærer elevene markedsføring og salgsarbeid, budsjett, rekneskap og priskalkyle, sikkerhet, kommunikasjon og sosial samhandling med mere. Her er tre alternative lærefag: Salgsfaget, kontor- og administrasjonsfaget og vekterfaget.

Transport og logistikk

Elevene her skal enten bli sjåfører eller jobbe med logistikk.
Service og kundebehandling, trucksertifikat, transport-økonomi, betjening av gods og planlegging av transportoppdrag er sentralt i opplæringa.

Vg 1 Vg 2 Vg 3 (skole/bedrift)
Service og samferdsel IKT-servicefag 1) IKT-servicefag *)
  Reiseliv Reiselivsfaget *)
  Salg, service og sikkerhet Resepsjonsfaget *)
  Transport og logistikk 2) Kontor- og adm.faget *)
    Salgsfaget *)
  1) Kan tas som kryssløp fra alle Vg1 Sikkerhetsfaget *)
  2) Kan tas som kryssløp fra Vg1 TIP Logistikkfaget *)
    Yrkessjåørfaget *)
    *) Opplæring i bedrift i to år.
    Påbygging til generell studiekompetanse (Vg3 i skole)

Arthur Ståle Godø
Fagleder