Ålesund VGS > Studietilbud > Naturbruk

Naturbruk

Du som søker deg til Naturbruk er glad i natur og friluftsliv, og du ønsker ei utdanning innen fiske og fangst eller oppdrett av fisk og skalldyr (Akvakultur).

Naturbruk krabbefiske
Naturbruk krabbeteine på vei ut i sjøen
Naturbruk bilde av fangsten

Naturbruk ved Ålesund videregående skole gir innføring i en av Norges største og viktigste næringer - sjømatnæringen. Det handler om noe så sentralt som å skaffe trygg og sunn mat gjennom bærekraftig oppdrett og høsting av havets ressurser.

I opplæringa legger vi stor vekt på praksis gjennom bruk av skolens fiskehall, skolens egen båt, innleide fartøy og praksisutplassering på ulike oppdrettsanlegg og om bord i fiskeflåten.

Naturbrukselever må takle all slags vær - denne videoen er fra en dag elevene fikk oppleve kuling på sjøen.

Målet med utdanninga er å gi grunnleggende kunnskap om marine yrker for jobb om bord eller på land, eller for videre utdanning ved høgskole og universitet. Ved siden av grunnleggende ferdigheter i behandling av båt, fisk og ulike redskaper så får du sikkerhetsopplæring.

Her kan du lese om Vg2 Akvakultur.

Her kan du lese om Vg2 Fiske og fangst.

Vg 1 Vg 2 Vg 3 (skole/bedrift)
Naturbruk Fiske og fangst 1) Fiske og fangst *)
  Akvakultur Akvakultur *)
  1) Kan tas som kryssløp fra Vg1