Ålesund VGS > Studietilbud > Idrettsfag

Idrettsfag

Du er glad i trening og fysisk aktivitet, men du liker også å arbeide med teoretiske fag. Velg mellom programfaga toppidrett og breddeidrett. Karakterer får du i alle idrettsfaga.

Vi tilbyr et godt sosialt miljø, der du går i samme klasse i tre år. Vi drar på flere overnattingsturer hvert år og legger stor vekt på å bygge gode fellesskap.

Hovedbasene våre er Turnhallen og Latinskolen. I tillegg bruker vi Sunnmørshallen, Color Line Stadion og Aksla. Vi har mange samarbeidspartnere, som Sunnmøre Fotballkrets, Norges Håndballforbund Region Midt-Norge, Aafk, Fortuna og flere lokale idrettslag.

Utdanningsprogrammet Idrettsfag gir generell studiekompetanse og anledning til studier ved høgskoler og universitet. Det gir også grunnlag for trenerjobber.

Vg 1 Vg 2 Vg 3
Fellesfag Fellesfag Fellesfag
Felles programfag: Felles programfag: Felles programfag:
Aktivitetslære 1 Aktivitetslære 2 Aktivitetslære 3
Treningslære 1 Treningsledelse 1
Treningsledelse 2
Treningsledelse 3
  Treningslære 1 Idrett og samfunn
    Treningslære 2
Valgfrie programfag Valgfrie programfag: Valgfrie programfag:
Breddeidrett Breddeidrett Breddeidrett
eller eller eller