Ålesund VGS > NYHETER > Palestinernes situasjon

Palestinernes situasjon

Charlotte Muren og Matilde Mørkedal som er en tidligere elev ved Latinskolen, har vært på besøk på Volsdalsberga og Latinskolen for å fortelle om palestinernes situasjon i Libanon.

Ungdommene som er fra Sula, holdt foredrag for elever på Service og samferdsel og de to sosiologigruppene vi har på Latinskolen. Foredraget var basert på jentene sine personlige erfaringer etter ca. et halvt års opphold i flyktningeleiren Rashedieh i Sør-Libanon mot den israelske grensa. Jentene har jobbet som engelsklærere, samt hatt treningstimer og malekurs for palestinske flyktninger.

Våre elever fikk et godt bilde av hvordan situasjonen er for mange palestinere. Ekstra interessant er det å høre på tidligere elev som svarer på spørsmål om hvorfor norske ungdommer reiser til dette konfliktfylte området for å bo sammen med flyktinger og drive solidaritetsarbeid. Siden dette er et svært viktikig og brennaktuelt tema, var dette midt i blinken for våre elever