Ålesund VGS > NYHETER > Elever med internasjonal arbeidserfaring - styrker næringslivet i regionen!

Elever med internasjonal arbeidserfaring - styrker næringslivet i regionen!

Elevene på Salg, service sikkerhet vg2 ved Ålesund vgs. er nylig kommet hjem fra et tre uker langt opphold på Gran Canaria støttet av Erasmus+.

Klassen utenfor Hotell Escuela Santa Brígida.  Foto: Sergio Tur

Oppholdet har gitt de internasjonal arbeidserfaring innen markedsføring, salg, service og økonomi med engelsk og til dels spansk som arbeidsspråk. De har også benyttet tiden godt til å bli bedre kjent med sine spanske medelever og arbeidskollegaer, som de kommuniserte godt med. I tillegg er de blitt godt kjent med øya gjennom guidede turer og turer på egen hånd.

Vår samarbeidspartner Hecansa er en stor og tradisjonsrik hotellskole, som har avdelinger og øvingshoteller på flere av de kanariske øyene, i tillegg til et bredt nettverk innen næringslivet. Hovedanlegget Hotel Escuela de Santa Brígida, ligger rett utenfor Las Palmas og er kjent for sin unike kompetanse på situert læring. Gjennom deltakelse i mobilitetsprosjektet har elevene benyttet teorien de lærer på skolen i en reell yrkesmessig kontekst i en annen kultur.

Ålesund og Sunnmøre er kjent for lange tradisjoner innen internasjonal handel og turisme. Vi ser Mobilitetsprosjektet Erasmus + i tråd med regionens historie, satsning på handel og behov for kvalifisert arbeidskraft med gode språkferdigheter, kulturforståelse og internasjonal arbeidserfaring. Mobilitetsprosjektet bidrar til å styrke elevenes læringsprosess og utruste elevene for videre studier, arbeid og livsmestring. Elevene har i løpet av oppholdet fått en unik kompetanse, som vil bidra til å styrke næringslivet i regionen vår. Om kort tid vil handel- og servicenæringen ha tilgang til nyutdannede elever og lærlinger innen salg, service og sikkerhet med internasjonal arbeidserfaring, kultur- og språkforståelse. Et positivt bidrag når turistene om kort tid ankommer Ålesund og i den økte konkurransen som handelsnæringen opplever i vårt område.

Gran Canaria

På utflukt til Roque Nublo. Foto: Marius Skåre