Ålesund VGS > NYHETER

Spennende dag på Runde

Elevene fra begge naturbruk-klassene har vært på lærerik tur til Runde.

Skolevalget: Høgre størst, men Arbeiderpartiet størst framgang

Høgre vart det største partiet på Ålesund vgs med 28,2%, men opplevde likevel ein tilbakegang på 19,2 % frå skulevalet i 2013. Arbeiderpartiet hadde derimot ein framgang på heile 20,4%, frå 6,7% i 2013 til 27,1 % i år.

Høgre var størst på Latinskulen og Arbeiderpartiet var størst på Volsdalsberga.

Valdeltakelsen var på 78,3%.

Fotografering av alle elever uke 35

Neste uke blir det fotografering av alle elever og nyansatte.  I denne omgang blir det portrettfotografering og senere i høst blir det tatt klassebilder.

Volsdalsberga mandag 28. august og Latinskolen tirsdag 29. august og onsdag 30. august. Tidsskjema ligger i Fronter.

Ledig stilling: Leder for skoleadministrativ avdeling

Det er ledig en 100 % stilling som leder for skoleadministrativ avdeling ved Ålesund vgs. fra 1. november.

Vi søker deg som har utdanning på høgskolenivå innen økonomi og administrasjon eller tilsvarende og har kompetanse i/erfaring fra ledelse. Evne til samarbeid, være løsningsorientert og å ha godt humør er egenskaper vi vektlegger sterkt.  Lenke til full utlysingstekst

Søknadsfrist: 30.08.17

Wiki har skiftet navn til IT-hjelp

Vi ønsker å bruke tydelig språk og har derfor gitt skolens wiki nytt navn: IT-hjelp.

Har du fått skoleplass?

Innan 14. juli skal alle søkjarar ha fått melding frå inntakskontoret om skoleplass.

Stipend i Lånekassen

Når du har fått skoleplass og takket ja til den i Vigo, kan du søke om stipend.

Kom du ikke inn på førstevalget ditt?

Hvis du ikke har kommet inn på førstevalget ditt, eller står på venteliste, må du vente til 1. august før du kan søke om stipend og du bør helst vente til du er sikker på hvilken skole du skal gå på.

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring kan få utstyrsstipend - men du må sende søknad. Når du søker om stipend, vurderer Lånekassen om det er andre typer stipend du har rett til

Elever som ikke får standpunkt pga for høyt fravær.

Elever som har gått over fraværsgrensen, vil ikke få standpunktkarakter i faget.

Utdanningsdirektoratet har laget en kort oversikt over hva elevene må gjøre hvis de har gått over fraværsgrensen. Dette finner du under punktet «spørsmål om å gå over fraværsgrensen" på denne siden: https://www.udir.no/regelverk-og-tilsyn/finn-regelverk/etter-tema/Vitnemal/til-elever/

Eksamenskarakterer i Skolearena

Eksamensresultatet blir publisert i Skolearena.no. (Følg lenka og bruk vanlig Feide-pålogging).

Karakterene publiseres fortløpende etter hvert som skolen får karakterene overført fra sensuren og i løpet av fredag 16. juni vil alle karakterene være publisert.

OBS! Eksamenskarakterene ligger ikke i Hypernet, kun i "gamle" Skolearena.

Privatister

Privatister finner sine karakterer på PrivatistWeb.

Karakterkalkulator

Bruk karakterkalkulator for å regne ut poengene dine: