Ålesund VGS > NYHETER

Aleksandra fra 3STS1 er klar for finale i "Ta ordet"

Aleksandra Olsen (18), som går tredjeåret ved studiespesialisering på Ålesund videregående skole, har kommet helt til finalen i «Ta Ordet!»-konkurransen med sin tale om nestekjærlighet og organdonasjon.

Endret skoleskyss i perioden med stengt tunnel mellom Godøya og Giske

I perioden f.o.m. 8. november 2017 og ut første halvår 2019 vil Godøy-tunellen bli stengd, med kolonnekøyring til faste tider gjennom døgnet.

Creo-elever i New York

Vg3-Creo er disse dager i New York.  Følg med på skolens Facebookside - https://www.facebook.com/AAVGS/- der vil det underveis bli publisert flere bilder og artikler.

Språkreise til Kina

Vg2-elevene som har kinesisk som fremmedspråk er på veg til Shanghai og Nanjing! Følg dem på bloggen: http://kina2017.blogg.no

Ledig stilling: Vikariat i norsk

Det er ledig vikariat i norsk med snarlig tiltredelse i omkring 30% stilling. I perioder kan det være behov for ytterligere omkring 20 % vikariat.

Vg2-elever på utveksling i Frankrike

Fire Vg2-franskelever fra Latinskolen er nå på utveksling i Frankrike.  Der bor de sammen de franske verts-søsken som bodde hos dem i 6 uker våren 2017.

Sjølivet er ikke for pyser

Disse siste ukene har elever fra naturbruk og maritime fag gjennomført sikkerhetskurs.

Der har elevene øvet på ulike nødssituasjoner som kan oppstå på skip slik at de kan ivareta sin egen og sine kollegers sikkerhet. Elevene har vært gjennom praktiske øvelser innen rednings- og evakueringsmetoder, brann og brannbekjempelse og førstehjelp.  Kurset avsluttes med eksamen siste dagen.

Søke skoleskyss

Elever som skal søke skoleskyss skal bruke elektronisk søknadsskjema. ALLE må søke på nytt hvert år - også de elevene som hadde skyss i fjor.

Spennende dag på Runde

Elevene fra begge naturbruk-klassene har vært på lærerik tur til Runde.

Skolevalget: Høgre størst, men Arbeiderpartiet størst framgang

Høgre vart det største partiet på Ålesund vgs med 28,2%, men opplevde likevel ein tilbakegang på 19,2 % frå skulevalet i 2013. Arbeiderpartiet hadde derimot ein framgang på heile 20,4%, frå 6,7% i 2013 til 27,1 % i år.

Høgre var størst på Latinskulen og Arbeiderpartiet var størst på Volsdalsberga.

Valdeltakelsen var på 78,3%.