Ålesund VGS > NYHETER

Møte for alle Vg2-foresatte

Vi ønsker alle foresatte til våre Vg2-elever velkommen til møte med skolen.

Vi inviterer alle foresatte - både fra Latinskolen og Volsdalsberga - samlet til møte i auditoriet på Volsdalsberga.

Tidspunkt Sted Foresatte for Vg2:
Tirsdag 04.09.
Auditoriet i 1. etg. på Volsdalsberga
  • Idrett
  • Medier og kommunikasjon
  • Service og samferdsel
  • Studiespesialisering
Tirsdag 11.09.
Auditoriet i 1. etg. på Volsdalsberga
  • Akvakultur
  • Fiske og fangst
  • Maritime fag

På møtet vil vi

• Orientere om skolen
  • Informere om ny læringsplattform
  • Gjennomgang av fraværsreglementet og praktisering av dette
  • Skolens arbeid for at elevene skal ha et godt og trygt skolemiljø
  • Ta opp skolens vurderingsplan

Vel møtt!

Nye elever må aktivere sin FEIDE-bruker

Nye elever må aktivere sin FEIDE-bruker for å få tilgang til skolens datanett og plattformer.

Slik gjør du det (lenke til brukerveiledning på skolens IT-wiki)

Hvordan søke skoleplass hos oss

All ordinær søking skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars.

Det kan være mulig å få elevplass utenom ordinært inntak dersom vi har ledig kapasitet. Avdelingsleder og rådgiver er ansvarlig for inntaket.

Eksamenskarakterer i Skolearena

Eksamensresultatet blir publisert i Skolearena.no. (Følg lenka og bruk vanlig Feide-pålogging).

Elever på studietur til Gran Canaria

Begivenhetsrike dager for Reiseliv og Salg, service og sikkerhet vg2 på Gran Canaria. Ny kultur, språkbarrierer og utforsking av øya. Den største utfordringen er nok språket - de fleste kollegene Hotel Escuela Santa Brigida snakker kun spansk.

Elevene i Arguineguin lærer om eiendomsmegling og hjeper Sjømannskirken i deres viktige arbeid.

Svært lærerikt på alle mulige måter.

Følg Vg2 på deres språkreise til Frankrike

Vg2-elever er for tiden på språkreise til Frankrike.  Du kan følge dem på deres Instagramkonto.

Tankevekkende forelesning av Emmanuel Sairosi fra Good Governance Africa

I dag fikk 1ST1 og 1ST2 besøk av Good Governance Africa’s Zimbabwe Director, Emmanuel Sairosi.

Sairosi foreleste om «Conflict and Resources in Africa”. Dette var en tankevekkende forelesning som levendegjorde kompetansemålet om kultur og samfunnsforhold i flere engelskspråklige land.

"Timeout-dag" på TIP

Fredag før påske valgte vi å ta en "Time-out" dag på verkstedet. Istedet for å jobbe med de vanlige prosjektene våres, fikk elevene utlevert noen skruer og muttere, med beskjed om å lage noe fantasifullt. Resultatet ble meget bra.

AUF-besøk

Torsdag hadde Latinskolen besøk av AUF-leder Mani Hussaini.

Han traff elever som nå går i påbyggingsklassen. Han fikk høre om deres tanker omkring yrkesfag, lærlingeplasser og deres syn på innholdet i de ulike fagene på denne studieretningen.

Elevene delte også sine tanker om fremtiden, og hva de kunne tenke seg videre utdanning i.

Prøveplan er publisert

Ålesund videregående har en egen prøveplan som sier hvilke prøver elevene skal ha i de ulike fagene og på de ulike trinnene.