Ålesund VGS > NYHETER

Lærerikt bedriftsbesøk hos Ekornes ASA

Programfagsgruppene i næringslivsøkonomi på Vg2 og Vg3 har vært på bedriftsbesøk hos Ekornes ASA i Sykkylven. Det var både imponerende og lærerikt.

Skolen i Kaputei er opna

Fleire hundre familiar har no flytta ut frå slummen i Nairobi og inn i den nye byen Kaputei. Skolen, som elevane ved Ålesund vgs i to år har samla inn pengar til, er no endeleg opna og tatt i bruk.

Kjempefin tur til Paris

Selv om været ikke var på sitt beste, hadde franskgruppa på Vg2 en flott og lærerik tur til Paris. Alle fikk prøve seg på å snakke fransk.

Spennende med utplassering på båt

Elevene på maritime fag (motormann) var utplassert på båt i fire uker. De har vært med på mange arbeidsoppgaver ombord og skrevet logg over utført arbeid.

137 000 kroner på ein dag

Imponerande 137 000 kroner klarte elevane å få inn 30. oktober ved å "Gi ein arbeidsdag" til bygging av skole i den nye byen Kaputei utafor Nairobi i Kenya.

Mot, sjarm og kvalitet

Kulturdagen på Parken kulturhus fredag 2. april blei ein knallsuksess! -Tenk, alt dette går dei rundt i gangane her og berre kan, sa den tydeleg imponerte læraren Unni Breivik etterpå.

Tyskelevene på Vg2 i Berlin

I uke 13 var tyskelevene på Vg2 i Berlin. For første gang i forbindelse med ekskursjoner til Tyskland hadde vi denne gangen lagt opp til undervisning på en språkskole.

Topptur til Overøyestolen på skidagen

Årets skidag ble arrangert i Stordalen. Vi hadde en fantastisk dag med supert vær og gnistrende føre. I tillegg til langrenn og alpinbakken ble det arrangert topptur til Overøyestolen (1393 m.o.h.). Christian var "hare" og dro opp tempoet mens vi andre prøvde å følge etter med vekslende hell :-)

Reisebrev frå Nordsjøen

Hei. Eg går no Vg2 Maritime Fag matros og er på utplassering for andre gong dette skuleåret. Eg er om bord i Havila Foresight. Det er ein 93 meter lang og 19 meter brei supplybåt som vart levert på slutten av 2007.

Ranskurs for elever

Ranskurs for elever på Reiseliv og Salg, service og sikkerhet.