Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Ålesund VGS > NYHETER

Ut for å oppleve - for å lære

Denne veka skjer det spennande ting både i byen og i fjellet for elevar og lærarar ved fleire av utdanningane våre. Onsdag går omlag 60 elevar frå idrett Vg2 og Vg3 til Slogen, 1564 moh, medan service og samferdsel og medier og kommunikasjon har oppdrag ved Matfestivalen i Ålesund frå onsdag til fredag.

Les meir

Høgste karakter i fylket

Krister Krogsæter frå Ålesund vgs fekk den høgste karakteren i fylket under Cambridgeeksamen og vann tur til Canada i august. Av 72 elevar frå Møre og Romsdal, som tok denne testen, var det berre Krister som oppnådde karakteren Distinction. Vi gratulerer!

Les meir

Aagård ny rektor ved Ålesund vgs

Ingunn Aagård har takket ja til stillingen som rektor ved Ålesund videregående skole. Hun kommer fra stillingen som rektor ved Ørsta vgs og tiltrer ved Ålesund vgs seinest 1/1-2010.

Les meir

Tips til eksamen

Kva skal til for å prestere sitt beste under eksamen? Korleis takle nervar og fokustrøbbel?

Studenttorget gir tips om førebuing og gjennomføring, kosthald og konsentrasjon med meir HER. Lukke til!

Les meir

Markering av frihetsdagen

Markering av frigjøringsdagen 8 mai 1945 i plana på Latinskolen ble en fin og minneverdig stund både for lærere og elever. Tidligere sorenskriver i Ålesund, Anton Rønneberg fortalte om sine opplevelser da krigen brøt ut.

Les meir

Ni reiselivsjenter til Egypt

Reiselivslinja ved Ålesund vgs var i mars på studiereise til Sharm el Sheikh. For en slik linje blir både kamelridning, restaurantbesøk, snorkling i Rødehavet og foredrag begrunnet ut fra læreplanen.

Les meir

- Eg er så utruleg glad!

- Eg er så utruleg glad for å ha fått denne mulegheiten, seier Amanda Støbak etter at ungdomsbedrifta Dorme kom heim med både 1. premie og 3 premie frå NM i Ungdomsbedrifter.

Les meir

Vant animasjonspris på filmfestival

Filmen ”Egils crazy adventurestunts and shit” vant juryens pris for beste animasjonsfilm under årets elevdag ved Dokumentarfilmfestivalen i Volda. Vel 60 elever og lærere hadde tatt turen til Volda for å være med på elevadagen og se film.

Les meir

Dorme og Remodo reiser til NM i Oslo

Onsdag ettermiddag reiser to ungdomsbedrifter fra Ålesund vgs (Salg, service og sikkerhet) for å delta i NM for Ungdomsbedrifter 2009.

80 bedrifter og mer enn 400 ungdommer fra hele landet stiller ut på messen. Disse ungdomsbedriftene representerer landets beste ungdomsbedrifter.

Les meir

Lærerikt bedriftsbesøk hos Ekornes ASA

Programfagsgruppene i næringslivsøkonomi på Vg2 og Vg3 har vært på bedriftsbesøk hos Ekornes ASA i Sykkylven. Det var både imponerende og lærerikt.

Les meir