Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Ålesund VGS > NYHETER

Aktivitetsdag i Sunnmørshallen

Elever på Vg1 og Vg2 idrettsfag inviterte avgangselevene fra ungdomsskolen til aktivitetsdag i Sunnmørshallen. Over 300 elever, fordelt på 13 klasser, deltok. Det hele startet med oppvarming og så gikk det slag i slag utover dagen. Se bildene fra Sunnmørshallen!

Les meir

Aktivitetsløype på Sula

2ID ved Ålesund VGS har sammen med geografilærer Jan Helge Torp laget ei aktivitetsløype ved bunnen av Sulafjellet. Løypa skal lære elever i ungdom– og videregående skole viktig informasjon om naturen vår og hvordan alt er oppbygd. Løypa er lagt opp både som en morsom aktivitet og lærerik opplevelse.

Les meir

Dagsekskursjon til Stortinget

Den 09. desember dro 1ST2 til Oslo på ekskursjon. Målet var besøk på Stortinget og på MiniTinget. Minitinget er spesielt tilrettelagt for ungdommer i videregående skole. Opplegget bidrar til å gi deltakerne en realistisk opplevelse av hvor interessant, spennende og utfordrende det er å engasjere seg i aktuelle samfunnsspørsmål.

Les meir

TV-sending frå eige studio

- Spennande og artig, oppsummerer Filip Cubrilo, elev i 3MDE ved Ålesund vgs. etter TV-sendinga som gjekk i vrimlearealet på Volsdalsberga tysdag 15. desember i matpausen.

Les meir

Mattetrening til tentamen

Noen elever benyttet seg av tilbudet om ekstra hjelp i matematikk før juletentamen. Skolen var åpen etter kl 15.00 og det ble en god økt for de som møtte frem.

Les meir

BALUBA-uke på Berga

Fra 14. til 18. desember arrangerer Vg1-elevene på Service og samferdsel "BALUBA-uke" i vrimlearealet på Volsdalsberga. Les mer om hva som skal skje.

Les meir

Økonomielever på Mørekonferansen

Elevene i samfunnsøkonomi 1 ble invitert til å delta på Mørekonferansen av Sparebanken Møre. Temaet var grønn energi. Grønn energi er et område der norsk leverandørindustri, og maritim sektor i Møre og Romsdal, har store muligheter til å vokse og utvikle seg gjennom ny miljøteknologi både på tjeneste- og produktsida. Vi fikk delta på mange spennende og faglig gode seminar.

Les meir

Hospitering ved Ålesund vgs

I uke 48 hadde Ålesund videregående skole besøk av nærmere 400 hospitanter fra bl.a. Ålesund kommune, Sula kommune og Giske kommune. Avgangselevene fra ungdomsskolene fikk en smakebit av innholdet i våre 6 utdanningsprogram. Renate Olsen beskriver hospiteringen på idrettsfag på følgende måte.

Les meir

Fylkesmesterskapet i volleyball

Ålesund videregåendeskole deltok med et jentelag og et mix-lag i fylkesmesterskapet i volleyball. Mix-laget gikk ubeseiret gjennom turneringen og tok gull! De er nå klar for landsfinalen som er i Steinkjer siste helg i januar. Laget bestod av gutter fra Volsdalsberga og jenter fra Latinskolen

Les meir

ÅRETS LÆRER I ENTREPRENØRSKAP

Anders Bergslid fikk i dag prisen som Norges beste entreprenørskapslærer i 2009! Anders underviser på Service og samferdsel ved Ålesund VGS, med særlig ansvar for ungdomsbedriftene.

Les meir