Ålesund VGS > NYHETER

Vg2 Maritime fag: Valg av fagretning

Til deg som har kommet inn på Maritimefag Vg2.

Vi ønsker å vite hvilken fagretning du velger.  Vennligst fyll ut skjema.

Hvordan søke skoleplass hos oss

All ordinær søking skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars.

Det kan være mulig å få elevplass utenom ordinært inntak dersom vi har ledig kapasitet. Avdelingsleder og rådgiver er ansvarlig for inntaket.

Skoleskyss - nye rutiner for 2018/19

Husk å søke skoleskyss snarest mulig. De som har søkt i løpet av juli vil få sitt skysskort til skolestart.

Informasjon til nye elever

Velkommen som elev ved Ålesund videregående skole.

Her finner du kortfattet informasjon som er nyttig til skolestart.

Helseattest kreves for elever på Naturbruk og Maritime fag

Elever som skal ta utdanning innen programområdet Naturbruk Vg1 og Maritime fag Vg2, må i henhold til internt og internasjonalt regelverk (Sjøfartsdirektoratet og STCW/IMO), fremstille helseattest (Medical) fra godkjent sjømannslege.

Eksamenskarakterer i Skolearena

Eksamensresultatet blir publisert i Skolearena.no. (Følg lenka og bruk vanlig Feide-pålogging).

Elever på studietur til Gran Canaria

Begivenhetsrike dager for Reiseliv og Salg, service og sikkerhet vg2 på Gran Canaria. Ny kultur, språkbarrierer og utforsking av øya. Den største utfordringen er nok språket - de fleste kollegene Hotel Escuela Santa Brigida snakker kun spansk.

Elevene i Arguineguin lærer om eiendomsmegling og hjeper Sjømannskirken i deres viktige arbeid.

Svært lærerikt på alle mulige måter.

Følg Vg2 på deres språkreise til Frankrike

Vg2-elever er for tiden på språkreise til Frankrike.  Du kan følge dem på deres Instagramkonto.

Tankevekkende forelesning av Emmanuel Sairosi fra Good Governance Africa

I dag fikk 1ST1 og 1ST2 besøk av Good Governance Africa’s Zimbabwe Director, Emmanuel Sairosi.

Sairosi foreleste om «Conflict and Resources in Africa”. Dette var en tankevekkende forelesning som levendegjorde kompetansemålet om kultur og samfunnsforhold i flere engelskspråklige land.

"Timeout-dag" på TIP

Fredag før påske valgte vi å ta en "Time-out" dag på verkstedet. Istedet for å jobbe med de vanlige prosjektene våres, fikk elevene utlevert noen skruer og muttere, med beskjed om å lage noe fantasifullt. Resultatet ble meget bra.