Ålesund VGS > NYHETER

Redusert kapasitet på skoleskyss

Når alle skolar startar denne veka, vil det tidvis kunne bli problem med å få plass til alle på skolebussen og hurtigbåtane, både til og frå skolen.

Informasjon om smittevern for privatister

Hvert fag har egen inngang - følg skiltingen. Det er viktig at skiltingen blir respektert.

Privatisteksamen begynner uke 18

Oppdatering 10.05.20

Privatisteksamen fra og med uke 18 blir kjørt som oppsatt. Det blir samme dag, men det blir noen endringer mht oppmøte-, -sted og -tid.

Privatisteksamen utover våren

Privatisteksamen fra og med uke 18 kjøres som oppsatt.  Når det gjelder eksamener for ukene 19, 20 og utsatte eksamener vil det kunne bli noen endringer. Informasjon sendes så snart det klart.

Utsette eksamen / tilbakebetaling av eksamensavgift

Privatister som ønsker å utsette eksamen eller vil melde seg av, kan ta kontakt med eksamenskontoret i Møre og Romsdal fylkeskommunen v/rådgiver Einar Hoem. E-post: eksamen@mrfylke.no
Du kan da velge om du vil ha tilbakebetalt eksamensavgiften eller at du får meldt deg opp vederlagsfritt til høsten.

11.05. Man PSP5046 Russisk nivå II, muntlig Volsdalsberga

18.05. Man HIS1003 Historie (PBY) Latinskolen

19.05. Tir NOR1233 Norsk PBY Latinskolen
19.05. Tir HIS1002 Historie Latinskolen

Vi opnar opp skolen igjen

Vi er svært glade for at regjeringa har gitt oss klarsignal om at vi no kan opne opp skolen for fleire elevar! I løpet av neste veke (11.-15. mai) skal alle elevane våre ha vore innom skolen igjen.

Informasjon til privatister som skal ha eksamen mandag 4. mai

Alle privatister som opprinnelig var oppsatt til eksamen i uke 18 skal ha fått en sms fra skolen der vi ber om bekreftelse på oppmøte. Alle som svart JA vil få en ny sms med tidspunkt for oppmøte og oppmøtested. Møt presis!vert fag har egen inngang - det er viktig at skiltingen blir respektert. Det er markert på bildet hvor inngangen til hvert fag er.

Privatister – oppmøte og smitteverntiltak

Møt opp til avtalt tid. Hvis du møter før tiden må du vente utenfor skolen.

• Bruk anvist inngang for ditt fag og følg skiltingen.
    Er du usikker på hvor du skal gå kan du ringe:  vakttelefon 954 88 528
  • Vask hendene ved ankomst – det er håndvask innenfor døren i korridoren eller på anvist toalett
  • Det er eget toalett for hvert fag – bruk merket toalett
  • Husk å ha med egen penn/blyant
  • Hold avstand
  • Når eksamen er ferdig skal du forlate lokalene.  Bruk samme vei som du kom inn.

Vel møtt og lykke til med eksamen!

Privatist plan mandag 4. mai

Latinskolen: oversikt over hvilken inngang som skal benyttet for hvert fag denne dagen.

Gradvis åpning av de videregående skolene

Fra 27.april åpnes skolene våre, i første omgang for elever ved Vg2 yrkesfag og elever ved Vg3 som følger yrkesfaglig løp i skole.

Det er programfagene/praktiske fag som vil bli prioritert for undervisning på skolen, og for de fleste elevene vil undervisningen i fellesfag fortsatt være digital. Elevene får informasjon om dette fra skolen.

For å sikre at skolene kan gjennomføre en forsvarlig drift har Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet utarbeidet en veileder med råd og føringer til de videregående skolene. Veilederen er gyldig fra 20. april, og vil bli oppdatert ved behov.

En forsvarlig drift krever godt samarbeide mellom alle aktører som har oppgaver i skolen, både personalet, skolehelsetjenesten, elevene og foresatte.

Redusert aktivitet i skolehelsetjenesten som følge av koronasituasjonen

For å beskytte de mest sårbare i befolkningen mot koronasmitte og for å bistå kommunen med andre oppgaver som følge av pandemien, så har skolehelsetjenesten redusert aktivitet inntil videre.

En redusert stab av helsesykepleierne vil kun være tilgjengelig på telefon på dagtid for henvendelser til skolehelsetjenesten.

Les mer om tilbudet her

Informasjon til privatister angående Coronavirus

Skolen vil så langt det lar seg gjøre forsøke å gjennomføre privatisteksamen som planlagt. / Eksamen uke 16 er utsatt på ubestemt tid.

Hvis det blir endringer/avlysninger vil det bli annonsert.

Følg med på Utdanningsdirektoratets informasjonsside om Koronaviruset.

Stengd skole fram til 27. april

Situasjonen med stengd skole og heimekontor held fram for alle til 27. april. Vg2 yrkesfag og Vg3 YF i skole startar då opp igjen. For alle andre tilbod held gjeldande tiltak fram.

Slik organiserer vi opplæringa når skolen er stengt

Frå og med 13. mars blir det heimekontor for elevar og lærarar. Perioden er per i dag utvida til 13. april. Her forklarer vi korleis læringsarbeidet blir organisert.