Ålesund VGS > NYHETER

Vi opnar opp skolen igjen

Vi er svært glade for at regjeringa har gitt oss klarsignal om at vi no kan opne opp skolen for fleire elevar! I løpet av neste veke (11.-15. mai) skal alle elevane våre ha vore innom skolen igjen.

Informasjon til privatister som skal ha eksamen mandag 4. mai

Alle privatister som opprinnelig var oppsatt til eksamen i uke 18 skal ha fått en sms fra skolen der vi ber om bekreftelse på oppmøte. Alle som svart JA vil få en ny sms med tidspunkt for oppmøte og oppmøtested. Møt presis!vert fag har egen inngang - det er viktig at skiltingen blir respektert. Det er markert på bildet hvor inngangen til hvert fag er.

Privatister – oppmøte og smitteverntiltak

Møt opp til avtalt tid. Hvis du møter før tiden må du vente utenfor skolen.

• Bruk anvist inngang for ditt fag og følg skiltingen.
    Er du usikker på hvor du skal gå kan du ringe:  vakttelefon 954 88 528
  • Vask hendene ved ankomst – det er håndvask innenfor døren i korridoren eller på anvist toalett
  • Det er eget toalett for hvert fag – bruk merket toalett
  • Husk å ha med egen penn/blyant
  • Hold avstand
  • Når eksamen er ferdig skal du forlate lokalene.  Bruk samme vei som du kom inn.

Vel møtt og lykke til med eksamen!

Privatist plan mandag 4. mai

Latinskolen: oversikt over hvilken inngang som skal benyttet for hvert fag denne dagen.

Gradvis åpning av de videregående skolene

Fra 27.april åpnes skolene våre, i første omgang for elever ved Vg2 yrkesfag og elever ved Vg3 som følger yrkesfaglig løp i skole.

Det er programfagene/praktiske fag som vil bli prioritert for undervisning på skolen, og for de fleste elevene vil undervisningen i fellesfag fortsatt være digital. Elevene får informasjon om dette fra skolen.

For å sikre at skolene kan gjennomføre en forsvarlig drift har Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet utarbeidet en veileder med råd og føringer til de videregående skolene. Veilederen er gyldig fra 20. april, og vil bli oppdatert ved behov.

En forsvarlig drift krever godt samarbeide mellom alle aktører som har oppgaver i skolen, både personalet, skolehelsetjenesten, elevene og foresatte.

Redusert aktivitet i skolehelsetjenesten som følge av koronasituasjonen

For å beskytte de mest sårbare i befolkningen mot koronasmitte og for å bistå kommunen med andre oppgaver som følge av pandemien, så har skolehelsetjenesten redusert aktivitet inntil videre.

En redusert stab av helsesykepleierne vil kun være tilgjengelig på telefon på dagtid for henvendelser til skolehelsetjenesten.

Les mer om tilbudet her

Informasjon til privatister angående Coronavirus

Skolen vil så langt det lar seg gjøre forsøke å gjennomføre privatisteksamen som planlagt. / Eksamen uke 16 er utsatt på ubestemt tid.

Hvis det blir endringer/avlysninger vil det bli annonsert.

Følg med på Utdanningsdirektoratets informasjonsside om Koronaviruset.

Stengd skole fram til 27. april

Situasjonen med stengd skole og heimekontor held fram for alle til 27. april. Vg2 yrkesfag og Vg3 YF i skole startar då opp igjen. For alle andre tilbod held gjeldande tiltak fram.

Slik organiserer vi opplæringa når skolen er stengt

Frå og med 13. mars blir det heimekontor for elevar og lærarar. Perioden er per i dag utvida til 13. april. Her forklarer vi korleis læringsarbeidet blir organisert.

Skolen er stengt frå og med fredag 13. mars

Fylkeskommunen har vedtatt at alle vidaregåande skolar blir stengt frå og med i morgon, fredag 13. mars og i første omgang i 14 dagar.

Koronaviruset- stopp av reiser og innstramming av møte og arrangement

Møre og Romsdal fylkeskommune har sett krisestab og følger situasjonen tett. Fylkeskommune tek situasjonen knytt til koronaviruset på alvor, og har frå i dag 11.mars sett i verk ytterlegare tiltak for å hindre smitte og spreiing av viruset. Det vil kunne bli sett inn nye tiltak på kort varsel.

Informasjon til privatister

Den 10. mars ble det sendt E-post til alle privatister med informasjon om oppmeldte fag og eksamensdato. I tillegg ble det sendt SMS.