Ålesund VGS > NYHETER

Foreldremøter på Vg1

Vi inviterer med dette føresette til elevar på Vg1 til foreldremøte. På grunn av covid-19-situasjonen ber vi om at berre ein forelder per elev møter, i tillegg til at vi deler opp og arrangerer fleire foreldremøte enn vanleg.

Korona-informasjon til elevar og foreldre

Endeleg er det klart for oppstart av nytt skoleår! Vi er opptatt av at alle skal få ein trygg og god skolestart, og har gode planar for det. Her kjem generell info om kva vi gjer for å hindre smitte av covid-19.

Klart for skolestart

Mandag 17. august er det klart for skolestart. Her er tidspunkta for når ulike trinn skal møte, og hvor.  Oppdatering 13.08. Tidspunkt er endret for VG1 Naturbruk og 3SS/4SS.

Søking utenom ordinært inntak - skolens lokale venteliste

Det er mulig å få elevplass utenom ordinært inntak dersom vi har ledig kapasitet. Hvis du ønsker å stå på skolens lokale venteliste kan du klikke på ønsket programområde under og fylle ut digitalt søknadsskjema.

Viktig informasjon om inntak til skoleåret 2020/2021.

Det blir ikke sendt ut svarkort og purrekort etter 1. inntaket slik som det har vært gjort tidligere.

1.INNTAKET – SVARFRIST 10. JULI

Søkerne vil få melding på sms og e-post fra inntakskontoret ca. 3. juli når inntaket er klart med melding om å logge på vigo.no for å registrere svar innen fristen 10. juli.

Klage på standpunktkarakter

Her finner du informasjon om klage på standpunktkarakterer. (Lenke til informasjonsside på mrfylke.no).

Klagefristen er 10 dager fra karakterene ble offentliggjort.

Sommerhilsen fra helsesykepleierne i Ålesund kommune

Helsesykepleierne i Ålesund kommune har laget en sommerhilsen til ungdommene

Helsestasjon for ungdom er åpen hver onsdag i sommer fra kl. 16:00 - 19:00.

@hfuaalesund

Sommerhilsen fra VG2 Akvakultur og Fiske og fangst

Elevene fra VG2 Akvakultur og Fiske og fangst drar snart hvert til sitt med opplevelser, erfaringer og kompetanse etter 2 år ved Ålesund videregående skole.

Informasjon SKRIFTLIG EKSAMEN privatister

Nytt eksamenslokale

All skriftlig eksamen er denne våren flyttet fra Latinskolen til skolens avdeling på Volsdalsberga.  Eksamen blir arrangert i Gymnastikksalen/Plasthallen ved Ålesund videregående skole, avd. Volsdalsberga, Sjømannsvegen 27, 6008 Ålesund – telefon sentralbord: 71 28 26 00

Oppmøte klokken 08:15

Tips 1! Ta med paraply hvis det er fare for regn.

Selv om dørene åpner tidlig, kan det bli litt venting ute før du slipper inn i lokalet.

Tips 2! Det er tillatt å bruke øretelefoner under eksamen, men ikke bluetooth - headsettet må være kablet til pc'en din.

GoogleMap

Praktisk informasjon - Parkering

Offentlig kommunikasjon har redusert kapasitet og vi anbefaler at privatistene bruker andre fremkomstmidler på eksamensdagen. Det er godt med gratis parkeringsplasser i området rundt skolen. For eksempel ved Sparebanken Møre Arena (Sunnmørshallen). Det er enkel adkomst derfra til eksamenslokalet.  Obs! det foregår en del byggearbeid/veiarbeid i området så det anbefales å beregne god tid.

Informasjon til privatister som skal ha muntlig eksamen uke 21

Hvert fag har egen inngang - følg skiltingen. Det er viktig at skiltingen blir respektert.  Det er markert på bildet hvor inngangen til hvert fag er.

Privatister – oppmøte og smitteverntiltak

Møt presist til avtalt tid. Hvis du møter før tiden må du vente utenfor skolen.

• Bruk anvist inngang for ditt fag og følg skiltingen.
    Er du usikker på hvor du skal gå kan du ringe:  vakttelefon 954 88 528
  • Vask hendene ved ankomst – det er håndvask innenfor døren i korridoren eller på anvist toalett
  • Det er eget toalett for hvert fag – bruk merket toalett
  • Husk å ha med egen penn
  • Hold avstand - minst én meter
  • Når eksamen er ferdig skal du forlate lokalene.  Bruk samme vei som du kom inn.

Vel møtt og lykke til med eksamen!

Privatister uke 20 oversiktsbilde

Latinskolen: oversikt over hvilken inngang som skal benyttet for hvert fag denne dagen. Alle privatister har fått sms med instruks om når og hvor de skal møte.