Ålesund VGS > Informasjon > Skoleskyss

Skoleskyss

Elever som har krav på fri skoleskyss må ha bosted mer enn 6 km fra skolen. Bosted er normalt den adressa eleven står oppført med i folkeregisteret.

Gå inn på skoleskyss.mrfylke.no for å søke/registrere deg for å få elektronisk skoleskysskort.

Skoleskyss

Nytt skoleår - ny søknad

Det må sendes ny søknad hvert skoleår - selv om det ikke har vært endring i bostedsadresse.

Delt omsorg - elever under 18 år med 2 adresser

Elever som bor på to adresser med delt omsorg kan ha rett på skyss til begge bosted. Det forutsetter at skolen har mottatt signert skjema "Stadfesting av delt bustad".
Elever med delt bosted skal fylle ut dette skjemaet for å søke skyss.

Hybelboere

Hybelboere får ikke skyss til hjemmebosted, men kan få skyss til hybeladressen dersom reisestrekningen mellom skole og hybel er mer enn 6 km.

Mistet skysskort

Nytt skysskort koster kr 100,-.  Midlertidig kort får du på kontoret.

Tilrettelagt skyss pga skade

Behov for tilrettelagt skyss pga. skade? Les mer under "Tilrettelagt skyss pga SKADE" i margen på venstre side.

Idrett

I noen tilfeller vil skolen organisere videre skyss til andre opplæringsarenarer, men det blir normalt ikke organisert skyss til Turnhallen og Color Line Stadion. Viser til skyssreglementet pkt. 1.4.

Skyssreglement

Utdrag av skyssreglementet for Møre og Romsdal:

1.1 Avstand skoleveg
….“Skoleveg” skal reknast frå dør til dør (bustad og opplæringsstad) etter kortaste farande veg. “Farande veg” er veg som er open for ferdsel. Som “farande” veg blir og rekna gangvegar og private vegar som er open for almen ferdsel.

1.4 Båt
Elevar som må nytte båt mellom bustad og opplæringsstad. Skyssretten gjeld utan omsyn til reiselengde (Opplæringslova § 7-2) Elevar som er avhengige av båt-/ferjeskyss må akseptere ein gangavstand mellom bustad/opplæringsstad og næraste haldeplass/kai på inntil 3 km, jfr. Skyssreglementet 5.2.*

*5.2 Gangavstand
Elevar som har rett til skyss, kan ha ein gangavstand på inntil 3 km. Er skolevegen meir enn 6 km, blir skyssrett utløyst.  Skyssretten gjeld likevel ikkje “dør til dør”. Ved utløyst skyssrett, kan det krevjast ein rimelig gangavstand fram til haldeplass. Kva som er rimeleg distanse må avgjerast etter ei konkret vurdering, men for elevar i vidaregåande skole har det blitt praktisert ein gangavstand på inntil 3 km.

Belinda Godø Belinda Godø
Konsulent
Elisabeth Rypdal Elisabeth Rypdal
Konsulent

Beregning av reiselengde

Er du usikker på avstanden kan du bruke  fylkets webtjeneste for skoleskyssberegning.

Fram Reiseplanlegger

Reiseplanlegger med kart. For Buss - Båt - Ferge. Frammr.no