Ålesund VGS > Elevtjenester > Lånekassen > Slik får du penger fra Lånekassen

Slik får du penger fra Lånekassen

1. Nå kan du søke fra lanekassen.no eller vigo.no. Bruk søknaden om stipend og lån til videregående opplæring. Hvis du har fylt 18 år, kan du velge e-signering som signeringsmåte for stipendet.

2. Følg søknaden steg for steg på Dine sider på lanekassen.no.

3. Du får SMS/E-post når søknaden er behandlet.

4. Du får avtalen om støtte sendt hjem til deg. Hvis du har valgt e-signering, kan du signere avtalen på Dine sider.

5. Skriv under på avtalen om støtte – hvis du er under 18 år, må både du og en av foreldrene / vergene dine skrive under.

6. Send avtalen om støtte tilbake til Lånekassen. Husk frimerke. Hvis du bruker e-signering, slipper du å gjøre dette.

7. VENT
    Pengene blir overført til kontoen din når skolen din registrerer at du har møtt fram til undervisningen. Det tar ca. en uke fra Lånekassen mottar registreringen fra skolen, til pengene er på kontoen. Husk at du må stå som eier av bankkontoen.

Elisabeth Rypdal Elisabeth Rypdal
Konsulent