Låneregler

Ålesund videregående skole bruker det nasjonale lånekortet.

Lånekort

Nye elever får lånekortet ved skolestart. De som har lånekort fra før, registrerer det hos bibliotekaren.  Det nasjonale lånekortet kan brukes på alle bibliotek i Norge.

Alle elever og ansatte ved Ålesund videregående skole kan låne bøker, lydbøker, filmer og lærebøker. Privatister kan låne lærebøker etter at skolens elever har fått sine bøker.

Mistet lånekort

Dersom du mister kortet eller synes det er tungvint å ha med, kan du legge kortet inn på mobilen. Du kan følge oppskriften som ligger her - eller du kan ta kontakt med bibliotekaren for hjelp.

Lånetid

Vanlig lånetid finner du i oversikten under. Lånetiden kan forlenges hvis ingen står på venteliste. Det kan du gjøre ved å gi beskjed i skranken eller logge deg inn i Mappa mi.

Lånetid:
Bøker 28 dager
Bøker til særemne eller prosjekt Inntil 120  dager eller etter avtale
Lydbøker 28 dager
Film (max 3) 7 dager
Skolebøker Skoleslutt

Innlevering

Det som er lånt, leveres inn i skranken på biblioteket. Du kan også legge det i leveringskassa utenfor biblioteket. Det er innleveringsskap både på Latinskolen og Volsdalsberga.

En gang i blant kommer det en purring. Da må du enten levere boka eller fornye lånet.

Bøker og filmer som blir borte, må erstattes.

Lærebøker

• Lærebøkene skal leveres til biblioteket. Bøkene er registrert på deg og må scannes inn for at de skal bli registrert som levert. Du må selv sørge for at bøkene blir levert.
  • Alle lærebøkene skal leveres på slutten av skoleåret innen en bestemt dato. Vi følger reglementet til Møre og Romsdal fylkeskommune:
    Bøker som ikke er innlevert, blir purret tre ganger. Den første purringen skjer muntlig, dersom det mangler bøker ved innlevering, purring to og tre blir sendt som sms til den mobilen som er registrert på låneren.
    Hvis bøkene ikke blir levert innen fristen som er satt, skal bøkene erstattes.
  • Du er ansvarlig for eksemplaret du låner. Skriv navnet ditt i boka for å unngå at du blander bøker med andre. Hvis du leverer inn ei bok som ikke er registrert på deg, regnes dette som en innlevering på den som boka er registrert på.

Opphold i biblioteket

• Biblioteket er et arbeidsrom. Vis hensyn og hold et lavt støynivå.
  • Skru av lyden på mobilen og datamaskinene.
  • Hjelp til med å holde biblioteket ryddig.