Ålesund VGS > Eksamen > Privatist > Oppmelding til eksamen

Slik melder du deg opp til eksamen

Ved oppmelding til eksamen skal privatisten selv melde seg opp via PrivatistWeb. Portalen PrivatistWeb er åpen for oppmelding i disse to periodene:

Oppmelding våreksamen: 1. januar - 1. februar

Oppmelding høsteksamen: 15. august - 15. september.

Oppmelding

Gå inn på PrivatistWeb, velg Møre og Romsdal og registrer deg med de personopplysninger som kreves. Alle felt med rød markør må fylles ut.
NB! pass på at du er registrert med riktig e-postadresse og mobilnummer slik at du ikke går glipp av informasjon fra skolen.

Les nøye opplysningene på weben slik at du forstår konsekvensene av det du gjør. Når personopplysningene er på plass starter oppmelding av fag.

Det er svært viktig at du bruker riktig fagkode, for flere ulike fagkoder kan ha samme eller tilnærmet samme benevnelse.

Eksamensskole

Du må selv velge den skolen der du vil ta eksamen. Dersom fagkoden mangler, eller du er usikker på hvilken fagkode du skal velge, må du kontakte skolen.

Når du har lagt inn de fag du trenger må du velge ”Hensiktskode” før du kan avslutte og få opp betalingsinformasjonen. Vær nøye med å sette inn rett hensiktskode.

Nye priser for eksamen 2019:

Gebyr for nytt fag: kr 1114,- per eksamen for

• fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter
  • fag du ikke har bestått (karakter 1) som elev eller privatist

Gebyr for forbedring: kr 2231,- per eksamen for

• fag du allerede har bestått som elev eller privatist

NB!  Betaling gjøres med VISA-kort eller MasterCard når du melder deg opp.  Ha kortet klart!   På forhånd må du ha klarert sikker netthandel i Nettbanken din.

OBS!  Det blir ikke sendt noen purring eller bankgiroblankett!

Bilde av Visa og Mastercard

Les mer på fylkets hjemmeside:  http://mrfylke.no/Tenesteomraade/Utdanning/Eksamen-og-Vurdering/Privatisteksamen